Goed eerste kwartaal voor klanten E+M: €31 miljoen voor wetenschappelijk onderzoek

Succesvol 1e kwartaal E+M

Evers + Manders Subsidieadviseurs (E+M) heeft een goede start gemaakt in 2022. Een mooie waardering voor het werk van onze adviseurs, dat investeringen in de wetenschappelijke sector en Life Sciences hun vruchten afwerpen, zowel binnen Horizon Europe als NWO. Onze klanten, ondersteund door verschillende E+M projectteams, kunnen in totaal €31 miljoen tegemoet zien om hun ambitie te verwezenlijken. Ondanks de sterke competitie viel voor een groot aantal aanvragen alles op zijn plek.

Horizon Europe

E+M vierde vlak voor Kerst al de toekenning van innovatiesubsidie EIC Transition (€ 2,5 miljoen) en het succes binnen Horizon Europe duurt voort in 2022. Er zijn twee onderzoeksprojecten gehonoreerd binnen het Europese kaderprogramma Horizon Europe Health: € 10 miljoen binnen Bestemming 1 – “Gezond blijven in een snel veranderende samenleving” (coördinator Universiteit Maastricht) en € 6 miljoen voor een project in Bestemming 3 – “Aanpak van ziekten en vermindering van de ziektelast” (coördinator Leids Universitair Medisch Centrum). Aan deze mooie resultaten werd eind maart een EIC Pathfinder Challenge voor Universitair Medisch Centrum Utrecht toegevoegd. Dit instrument richt zich op gedurfde ideeën voor radicaal nieuwe technologieën en is zeer competitief.

NWO

Onze klanten profiteerden ook van het NWO-instrumentarium. In voorgaande jaren werden al veel successen geboekt en deze positieve tendens trekt door in 2022 met twee scores van Leidse coördinatoren. Een thematisch call leverde een consortium € 1 miljoen op. NWA-ORC gunt €10 miljoen voor een grootschalig project met sterke maatschappelijke impact.

Uitbreiding van ons team

Onze portefeuille is voor het tweede kwartaal van 2022 al goed gevuld en we merken dat het ene succes het andere aantrekt. E+M wil blijven groeien en rolt nog dit jaar het strategisch plan verder uit. Om hier invulling aan te geven hebben wij een aantal mooie vacatures voor subsidieadviseur openstaan. 

 

Wilt u als mogelijke cliënt of toekomstig medewerker het gesprek met ons aangaan? Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen  via 033 – 253 4820 of info@emconsult.nl.

 

 

Volg ons op LinkedIn!

Dit artikel delen via: LinkedIn