NWO – Talentprogramma Veni-Vidi-Vici

Vernieuwingsimpuls

Doel

Het NWO – Talentprogramma heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling en doorstroming van talentvolle onderzoekers. Het betreft een persoonlijke beurs. Voor onderzoekers met oplopende ervaring zijn er de volgende componenten: Veni, Vidi en Vici.

Doelgroep

Talentvolle onderzoekers die behoren tot de top 10-20% van hun peer group (Vici top 10%). Veni is gericht op onderzoekers die niet langer dan drie jaar geleden zijn gepromoveerd, Vidi op onderzoekers waarvan de promotie tussen de drie en acht jaar geleden was en Vici op onderzoekers die maximaal 15 jaar eerder zijn gepromoveerd. Er is een extensieregeling voor ouderschap.

Aanvraag

Bij Veni, Vidi en Vici gaat het opeenvolgend om subsidie voor een vernieuwend onderzoeksonderwerp, het opzetten van een vernieuwende onderzoekslijn en het opzetten van een onderzoeksgroep in een vernieuwend onderzoeksgebied.

Subsidie

Maximale bijdrage van NWO: Veni € 280.000,–, Vidi € 800.000,– en Vici € 1.500.000,– voor alleen de directe personeels- en materiële kosten, waaronder de kosten van tijdsbesteding door de aanvrager. Bij Vidi en Vici moet extra personeel worden aangesteld.

Deadlines

De indiening bestaat uit een vooraanmelding en een volledige aanvraag. De vooraanmelding betreft het narratieve CV en een kort onderzoeksvoorstel, welke in de volledige aanvraag kan worden uitgewerkt.

  • Veni: 5 september 2023 (vooraanmelding) en januari/februari 2024 (uitgewerkte aanvraag)
  • Vidi: 2 november 2023 (vooraanmelding) en 26 maart 2024 (uitgewerkte aanvraag)
  • Vici: 14 maart 2023 (vooraanmelding) en 12 september 2023 (uitgewerkte aanvraag)

Beoordeling

De belangrijkste criteria zijn de wetenschappelijke kwaliteit van de aanvrager en het onderzoeksvoorstel. De toepassing in de wetenschap en/of de maatschappij is ook onderdeel van de beoordeling, tenzij duidelijk kan worden gemaakt dat toepassing niet mogelijk is. Aanvragen worden ingediend bij en beoordeeld door verschillende domeinen. Aanvragen in het kader van klinisch onderzoek of zorg worden behandeld door ZonMw.

Projectvoorbeeld

Deze factsheet beoogt een snel overzicht te geven van de doelstellingen, structuur en voorwaarden van deze subsidieregeling. Op basis van deze informatie kunnen geen conclusies worden getrokken. Bovendien heeft dit document geen juridische status. 

 

Volg ons op LinkedIn!

Dit artikel delen via: LinkedIn