Eurostars

europese eu eurostars subsidie

Eurostars ondersteunt internationale innovatieprojecten die worden geleid door innovatieve en R&D-gedreven MKB-ers. De twee kerneigenschappen van een goed Eurostars-project zijn innovatief en marktpotentie. Eurostars biedt de mogelijkheid om samen met ketenpartners nieuwe producten, processen of diensten te ontwikkelen en deze versneld in de markt te zetten. Binnen het subsidieprogramma doen 37 landen mee, die elk op hun eigen manier vorm geven aan het programma. De eerste oproep van dit nieuwe programma is recent gepubliceerd.

Doelgroepen Eurostars subsidie

Eurostars subsidie is interessant voor elke type organisatie, van bedrijf tot onderzoeksinstelling. Wel moeten projecten geleid worden door innovatieve en R&D-gedreven MKB-ers. 

De kerneigenschappen van een goed Eurostars project zijn projecten die:

 • zich kunnen richten op elke technologie en elke discipline
 • een uitsluitend civiel doel hebben
 • marktgedreven zijn
 • resulteren in een nieuw product, proces of dienst dat snel gecommercialiseerd kan worden.

Een Eurostars subsidieaanvraag houdt meer in dan het kennen van de regels en voorwaarden en het indienen van de aanvraag. Vandaar dat onze dienstverlening een paar stappen verder gaat. Kijk voor een overzicht van onze activiteiten onder diensten.

Voorwaarden, kenmerken en kengetallen

 • Nederlands budget: circa €9 miljoen per call
 • De oproep staat open voor projecten van MKB-bedrijven, grote ondernemingen, onderzoekscentra en instellingen voor hoger onderwijs.
 • Samenwerking tussen minimaal twee partijen uit minimaal twee verschillende Eurostars landen
 • Eurostars-landen: Austria, Belgium, Bulgaria, Canada, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom.
 • Spelregels en subsidiepercentages verschillen per land. 
 • De vierde ronde opent op 6 januari 2023 en sluit 13 april 2023, 14.00 uur CEST.
 • Opmerking: voor de vierde ronde hebben de landen Noorwegen, Zweden, Griekenland, Israël, Bulgarije en Slovenië geen budget beschikbaar gesteld.
 • De vijfde ronde opent op 14 juli 2023  en sluit 14 september 2023, 14.00 CEST.

Vrijblijvende intake

Elk Eurostars traject dat wij aangaan, begint met een vrijblijvend intakegesprek. Wij brengen samen met u de mogelijkheden in kaart en maken een inschatting van de haalbaarheid van uw plannen. Op grond daarvan kunt u een afgewogen beslissing nemen of u het traject aangaat en krijgt u van ons een eerlijk advies over de route en de slagingskansen.

Over Evers + Manders

In 1993 is het bedrijf gestart om de markt van subsidieadvisering te bedienen. In ruim negenentwintig jaar is ons kantoor gegroeid tot een toonaangevend bedrijf met regionale, nationale én internationale opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en de overheid. Bij Evers + Manders subsidieadviseurs geloven wij in specialisatie en kennis van zaken. Wij kunnen u daardoor de ervaring, meerwaarde en slagingskans van een aanvraag bieden die u mag verwachten. Bekijk ons dienstenpakket.

Volg ons op LinkedIn!

Dit artikel delen via: LinkedIn