Medische technologie en -innovatie

Microscoop

 

Een selectie uit onze successen:

De medische wereld is constant in beweging: nieuwe geneesmiddelen, therapieën en technologieën worden in rap tempo ontdekt, getest en ontwikkeld. Innovatief onderzoek en ontwikkeling in deze sector vindt plaats op moleculair tot populatieniveau en omvat complexe biologische processen en interacties met verschillende factoren, die ook nog erg kunnen verschillen per patiënt.

Tegelijkertijd worden technologische toepassingen steeds kleiner, veiliger en gebruiksvriendelijker. De focus binnen de medische wetenschap ligt de laatste tijd dan ook op interdisciplinaire samenwerkingen met als doel om nieuwe en bestaande ontwikkelingen veilig, doeltreffend en toepasbaar te maken voor niet alleen diagnose en behandeling, maar ook preventie van ziekten.

Thema’s in medische technologie en innovatie

In het licht van de huidige ontwikkelingen zijn een aantal grote thema’s binnen de medische technologie en innovatie te ontwaren:

  • het digitaliseren en personaliseren van het zorgproces;
  • het verkrijgen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data;
  • het ontwikkelen, testen en toepassen van nieuwe technologieën om het zorgproces te verbeteren en faciliteren;
  • meer focus op preventie en het verbeteren van leefstijl ter voorkoming van ziekten.

Naast kennis en expertise binnen deze thema’s op het grensvlak van medische wetenschap en technologie heeft het team van Evers + Manders ook specifieke kennis en expertise binnen de cardiologie, regeneratieve geneeskunde, psychiatrie, neurowetenschappen en medische beeldvorming. Deze specialisatie in combinatie met kennis over een groot aantal subsidieprogramma’s leidt voor u tot meerwaarde omdat wij de slagingskans van uw project hiermee kunnen verhogen.

Relevante subsidieregelingen

Horizon Europe

EU4Health

NWO

ZonMw

Nederlandse en regionale subsidies

Volgt u ons al op LinkedIn?

 

Dit artikel delen via: LinkedIn