Bijdragen aan de ambities van klanten, dát maakt het subsidievak echt leuk!

Chris Fries - subsidieadviseur bij Evers + Manders

Wéér zo’n sportieve collega erbij! Chris fitnest élke ochtend een uur lang voordat hij de reis van Apeldoorn naar zijn nieuwe werkgever Evers + Manders Subsidieadviseurs in Hoevelaken maakt. Daarnaast speelt hij twee keer per week squash.  

“Fanatiek hoor! Knap als je zo gedisciplineerd en consequent bent,” reageer ik. Gedisciplineerd ben ik zeker, totdat het over sport gaat, dan blijkt die eigenschap onvindbaar….

Na wat algemene kennismakingsvragen als broers en zussen (ja, 1 oudere zus wonend in Rotterdam) en woonplaats (Apeldoorn) vraag ik Chris naar zijn eerste ervaringen bij Evers + Manders Subsidieadviseurs. Chris werkte eerder al als subsidieadviseur dus een onbekende in het vak is hij zeker niet. 

“Misschien vraag ik het te snel, je bent tenslotte pas heel kort aan de slag als onze nieuwe collega, maar hoe is je eerste indruk?”

Ondanks de korte tijd blijkt er al aardig wat voorbijgekomen te zijn. Ook al is hij geen onbekende in het vak, toch volgt ook Chris het inwerkprogramma bij Evers + Manders als elke andere nieuwe collega. Zo heeft hij onder andere ook kennisgemaakt met onze kwaliteitsprotocollen. “Het zijn kaders waarbinnen je je moet bewegen. Ik houd van structuur en ruimte, dus dat past prima. Mijn eerste indruk is dat er bij Evers + Manders een goede mix van beiden is gevonden. Ik ben wel benieuwd of die kwaliteitsprotocollen mij ergens een keer zouden kunnen beperken, geen idee.”  

 “En heb je je al beziggehouden met een aanvraag in huize E+M?”

“Jazeker, ik heb al een SSEB haalbaarheid aanvraag mogen doen en ook collega’s ondersteund bij een aantal aanvragen.”

“WBSO is een belangrijke regeling binnen Evers + Manders, eentje waar een hele mooie staat van dienst in gerealiseerd is. Hoe zit dat bij jou?”

“Ik heb veel ervaring met WBSO, maar ik zie al wel dat bij Evers + Manders de WBSO werkzaamheden veel meer uren omvatten dan in mijn vorige baan. Ik zal daar ongetwijfeld veel meer uren in gaan steken.”

Snel schakelen past uitstekend bij Chris

Hij is fervent motorrijder wat hem met de paplepel is ingegoten. Hij is vaak bij het circuit terug te vinden, en doet zelfs het onderhoud aan zijn motor zelf. Ook vroeg geleerd, oud gedaan: zijn vader heeft zelf een motor gebouwd. 

Zijn interesse in alles wat met racen te maken heeft gaat zelfs zover dat hij een Formule 1-podcast (Studio Formule 1) heeft met drie vrienden. Die podcast nemen ze tijdens het F1 seizoen wekelijks op. “Het is van het niveau kroegpraat, maar leuk om te doen!” 

Chris houdt van de hands-on mentaliteit bij Evers + Manders. Hij vindt het prettig dat er initiatief verwacht wordt én dat er ook snel geschakeld kan worden. Gelijk actie, wel bedachtzaam uiteraard, maar gelijk aan de slag als iets zich voordoet. Snelheid en doorpakken passen Chris als een goedpassende jas.

Het relatief kleine kantoor (20 collega’s in Hoevelaken, als onderdeel van het grotere Hezelburcht met meerdere vestigingen en ruim 170 medewerkers) ervaart Chris als heel persoonlijk, en daardoor heel plezierig. Hij weet dat hij in zo’n setting beter tot zijn recht komt. Dat Evers + Manders in 2022 overgenomen is door Hezelburcht ziet hij als een voordeel, zowel voor de klant als voor hemzelf. Meer kennis en ervaring voor de klanten, en het biedt alle E+M-collega’s, en dus ook hemzelf, opties om de horizon te verbreden. 

Focus op ICT en AI  

Chris heeft zijn Bachelor Creative Technology (combinatie van informatica, elektrotechniek, industrieel ontwerpen en bedrijfskunde) behaald aan de Universiteit Twente in Enschede, om daar vervolgens ook zijn Master Philosophy of Science, Technology & Society te behalen. De Master reflecteerde volgens Chris veelal op wat tijdens de Bachelor behandeld was, en richtte zich op specialisatie in verbanden tussen de mens & technologie. 

Chris’ eerste baan was bij AVEVA in Baarn als project engineer, waar hij voornamelijk validatiesystemen heeft ontwikkeld en geïmplementeerd. Daarna startte hij als subsidieadviseur en begeleidde onder andere aanvragen voor de WBSO, MIT, DHI en Provinciale regelingen voor een mix van klanten.   

“Bijdragen aan de ambities van klanten, dat maakt het vak van subsidieadviseur zo leuk!

 

“Wat zijn je verwachtingen met betrekking tot het werken bij Evers + Manders?”

“Bijdragen aan grotere projecten, innovatieve projecten waarbij de nadruk ligt op het gebied van kunstmatige intelligentie en automatisering. Daarnaast streef ik naar een eigen klantportfolio, en wil ik doorgroeien naar de functie van senior subsidieadviseur!”

Een belangrijke reden voor Chris om vanuit zijn vorige adviesfunctie over te stappen, is de aanzienlijke rol die techniek en innovatie uitmaken van de opdrachten bij Evers + Manders. In het bedrijf waar hij eerder werkzaam was, lag de prioriteit daar minder. Chris zijn specialiteit ligt op het gebied van ICT en AI, dus het zal niemand verbazen dat daar dan ook zijn focus zal liggen.

“Je ontkomt er niet aan, Chris, de onvermijdelijke vraag: wat zijn jouw sterke kanten? Waar gaan onze klanten profijt van hebben?”

Chris lacht. Dat doet hij overigens vaak, een vrolijke collega, leuk! “Inlevingsvermogen in combinatie met nieuwsgierigheid. Ik wil echt weten wat de klant doet, waar hij zich mee bezig houdt, dus ik vraag door. Ik zoek meer informatie dan waarschijnlijk nodig is voor de aanvraag. Omdat ik precies wil weten wat de klant doet. Daarbij ben ik ook een snelle schakelaar bij het zien van kansen. Gelijk actie!” 

“Wat is het, dat je dit vak zo leuk vindt?”

“De verscheidenheid aan klanten, met daarbij de diversiteit aan ideeën en de ambities van klanten, met name van visionairs. Visionairs die een voorstelling kunnen maken van hoe een idee er over 5 à 10 jaar uitziet. En als je daar dan ook nog aan kunt bijdragen door middel van ondersteuning bij de subsidieaanvraag, dat is geweldig!”

 

 

Volgt u ons al op LinkedIn?

 

Dit artikel delen via: LinkedIn