Circular Batteries en Re-Ge-NL succesvol bij Groeifonds

Regeneratieve landbouw

Het Nationaal Groeifonds gaf 30 juni groen licht aan 18 vooruitstrevende projecten die gaan bijdragen aan het verdienvermogen van Nederland. De meeste projecten zijn voorwaardelijk toegekend of hebben een reservering. Bij een voorwaardelijke toekenning moet het voorstel op een aantal punten worden versterkt, terwijl bij een reservering een aangepast voorstel gaat worden ingediend.

Evers + Manders Subsidieadviseurs feliciteert alle toegekende projecten van harte en is ook gepast trots op haar eigen bijdrages! E+M had een belangrijke rol in liefst twee aanvragen binnen het terrein Onderzoek, ontwikkeling en innovatie. In beide projecten staan duurzaamheid en circulariteit door innovatie centraal, wat nauw aansluit bij de focus en sectoren van ons bedrijf. De E+M adviseurs waren bij het hele schrijftraject betrokken en boden onder andere ondersteuning bij het ontwikkelen en uitwerken van de strategische onderbouwing, projectactiviteiten, governance, begroting en co-financiering.

Material Independence & Circular Batteries

Batterijtechnologie is als vorm van opslag cruciaal voor de energietransitie. Circular Batteries (€ 118 miljoen voorwaardelijk, € 178 miljoen gereserveerd) wil Nederland een sterke positie geven in de wereldwijde batterijsector en de afhankelijkheid van internationale toeleveranciers verminderen. Het project richt zich daarom op duurzame materiaalvoorziening, ontwikkeling en opschaling van duurzame batterijtechnologie, en circulaire batterijsystemen voor vervoerstoepassingen en netstabiliteit.

Re-Ge-NL

In een regeneratief landbouwsysteem is voedselproductie in balans met natuur, mens, klimaat en economie. Echter, voor de gemiddelde boer is de overstap naar een regeneratieve manier van werken onhaalbaar door gebrek aan kennis, economisch perspectief en werkende voorbeelden. Re-Ge-NL (€ 129 miljoen voorwaardelijk) adresseert deze knelpunten samen met boeren en ketenpartners. Deze impuls aan regeneratieve landbouw maakt van Nederland een voorbeeld in de wereldwijde landbouwtransitie.

Ronde 4

Dit najaar start de voorlichting over ronde 4 van het Nationaal Groeifonds. Bent u van plan een aanvraag in te dienen en op zoek naar ondersteuning? Of benieuwd naar de haalbaarheid van uw projectidee? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Volgt u ons al op LinkedIn? 

 

 

Dit artikel delen via: LinkedIn