Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

 

Een selectie uit onze successen:

Door de toenemende vergrijzing en verbeterde diagnostiek zijn steeds meer mensen op gezondheidszorg aangewezen. Deze loopt daardoor tegen een groot probleem op: het betaalbaar en beheersbaar houden van de zorg voor steeds meer mensen. De COVID-19 pandemie gaf ons een zorgelijk inkijkje in de gevolgen van overbelasting van de zorg: overvolle ziekenhuizen, uitgestelde niet-kritische zorg, uitval van personeel en ingewikkelde bureaucratische processen die snelle aanpassingen bemoeilijken. De manier waarop zorg wordt verleend moet daarom drastisch op de schop om toekomstbestendig te zijn.

Thema’s in de gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorgsector zijn een aantal belangrijke thema’s te onderscheiden:

  • preventie en het verbeteren van leefstijl, vooral voor risicogroepen zoals ouderen en chronisch zieken;
  • het stimuleren en uitbreiden van eerstelijnszorg om de tweedelijns- en derdelijnszorg te ontlasten;
  • het inzetten van e-consulten, thuismonitoring en andere technologische toepassingen om zorg deels thuis te kunnen verlenen;
  • betere samenwerkingen tussen eerstelijns-, tweedelijns- en derdelijnszorg en overheidsinstanties om noodzakelijke veranderingen te faciliteren.

Relevante subsidieregelingen

 

Het team van Evers + Manders heeft uitgebreide kennis en expertise binnen al deze thema’s en de gerelateerde subsidieprogramma’s van bijvoorbeeld ZonMw en de EU.

Dit artikel delen via: LinkedIn