NWO – TTW Partnership

NWO -TTW - Partnership

Met het NWO – TTW Partnership kunnen bedrijven en organisaties een onderzoeksvraag neerleggen bij de Nederlandse universiteiten. Hiermee wil NWO toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek stimuleren: onderzoek dat excelleert en concrete toepassingsmogelijkheden biedt.

Doelgroep

De primaire doelgroep voor het Partnership programma is het Nederlandse bedrijfsleven en organisaties met een concrete onderzoeksvraag voor de Nederlandse universiteiten. Uiteindelijk kunnen onderzoekers bij Nederlandse universiteiten of NWO/KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen)-instituten geld aanvragen.

Proces

Een NWO – TTW Partnership traject begint bij de private of publieke partij. Zij zijn de probleemhouder en willen investeren in een wetenschappelijk onderzoek. Samen met NWO, eventueel ondersteund door een partij als Evers + Manders Subsidieadviseurs, wordt het programma-idee uitgewerkt tot een programmatekst. NWO organiseert vervolgens een open competitie waarbij uiteindelijk de beste voorstellen vanuit de Nederlandse academische wereld worden toegekend. De selectie is op basis van wetenschappelijke excellentie en toepasbaarheid van de resultaten en, natuurlijk, de match met het programma.

In het kort:

  • Programma-idee komt van de initiatiefnemers
  • NWO en initiatiefnemers stellen programma op
  • NWO organiseert open competitie
  • Onderzoeksgroepen dienen voorstellen in
  • NWO en initiatiefnemers selecteren de beste voorstellen

Subsidie

Een Partnership programma heeft een omvang van ten minste € 3 miljoen. Hiervan wordt 50% ingelegd door de initiatiefnemers en 50% door NWO. De initiatiefnemers kunnen dus geen geld uit de regeling krijgen. Onderzoekers (meestal consortia van onderzoekers) kunnen vervolgens, afhankelijk van de keuzes die binnen het programma worden gemaakt, € 500.000 tot 750.000 euro per voorstel aanvragen. De individuele voorstellen binnen het programma zijn vergelijkbaar met projecten binnen het NWO – Open Technologie Programma. De maximale bijdrage van NWO is € 1,5 miljoen.

Deadlines

Het NWO – TTW Partnership programma werkt niet met deadlines. Initiatiefnemers kunnen op elk moment contact opnemen met NWO om hun plannen uiteen te zetten.

 

Deze factsheet beoogt een snel overzicht te geven van de doelstellingen, structuur en voorwaarden van deze subsidieregeling. Op basis van deze informatie kunnen geen conclusies worden getrokken. Bovendien heeft dit document geen juridische status. 

 

Volg ons op LinkedIn!

Dit artikel delen via: LinkedIn