Eurostars

europese eu eurostars subsidie

Eurostars ondersteunt internationale innovatieprojecten die worden geleid door innovatieve en R&D-gedreven MKB-ers. De twee kerneigenschappen van een goed Eurostars-project zijn innovatief en marktpotentie. Eurostars biedt de mogelijkheid om samen met ketenpartners nieuwe producten, processen of diensten te ontwikkelen en deze versneld in de markt te zetten. Binnen het subsidieprogramma doen 34 landen mee, die elk op hun eigen manier vorm geven aan het programma. Eurostars is bottom-up en staat open voor elke discipline. Twee keer per jaar is er een deadline, elk met een eigen budget.

Doelgroepen Eurostars subsidie

Eurostars subsidie is interessant voor elke type organisatie, van bedrijf tot onderzoeksinstelling. Wel moeten projecten geleid worden door innovatieve en R&D-gedreven MKB-ers. In Nederland geldt dat niet-MKB partijen alleen onder voorwaarden in aanmerking komen voor deelname en financiering.

Een Eurostars subsidieaanvraag houdt meer in dan het kennen van de regels en voorwaarden en het indienen van de aanvraag. Vandaar dat onze dienstverlening een paar stappen verder gaat. Kijk voor een overzicht van onze activiteiten onder diensten.

Voorwaarden, kenmerken en kengetallen

  • Nederlands budget: circa euro 9 miljoen per call
  • Primair voor het MKB met een nieuw en innovatief product/proces/dienst die het bedrijf versneld op de markt wil brengen
  • Samenwerking tussen minimaal twee partijen uit minimaal verschillende twee Eurostars landen
  • Eurostars-landen: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovak Republic, Slovenia, Spain, South Korea, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom.
  • Spelregels en subsidiepercentages verschillen per land. 

Vrijblijvende intake

Elk Eurostars traject dat wij aangaan, begint met een vrijblijvend intakegesprek. Wij brengen samen met u de mogelijkheden in kaart en maken een inschatting van de haalbaarheid van uw plannen. Op grond daarvan kunt u een afgewogen beslissing nemen of u het traject aangaat en krijgt u van ons een eerlijk advies over de route en de slagingskansen.

Over Evers + Manders

In 1993 is het bedrijf gestart om de markt van subsidieadvisering te bedienen. In ruim zesentwintig jaar is ons kantoor gegroeid tot een toonaangevend bedrijf met regionale, nationale én internationale opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en de overheid. Bij Evers + Manders subsidieadviseurs geloven wij in specialisatie en kennis van zaken. Wij kunnen u daardoor de ervaring, meerwaarde en slagingskans van een aanvraag bieden die u mag verwachten. Bekijk ons dienstenpakket.

 

Volg ons op LinkedIn!

Dit artikel delen via: LinkedIn | Twitter | Facebook