WBSO subsidie 2017 en Prinsjesdag

wbso innovatie subsidie

Prinsjesdag is niet alleen de dag van de miljoenennota. Ook het nieuwe belastingplan wordt gepresenteerd. Dit plan heeft natuurlijk een directe uitwerking op uw eigen portemonnee. Daarnaast bevat het belastingplan onder andere informatie over de WBSO subsidie 2017. De WBSO, oftewel de Wet ter Bevordering van Speur- en Ontwikkelingswerk, is een fiscale maatregel om onderzoek en innovatie te stimuleren binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Ongeveer 23.000 bedrijven maken gebruik van de WBSO.

Wijzigingen in de WBSO

In 2016 zijn binnen de WBSO een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. In 2017 zijn er geen inhoudelijke wijzigingen. 

Het budget voor de WBSO in 2017 is € 1.205 miljoen. Dit is € 62 miljoen meer dan in 2016 en hoger dan eerder was uitgelekt. 

Percentages en plafond

De WBSO blijft werken met twee schijven. De grens van de eerste schijf ligt bij € 350.000. Binnen deze eerste schijf is de afdrachtvermindering 32% (40% voor starters). Daarboven geldt een percentage van 16%. 

Ook kosten en uitgaven die u heeft in het kader van de WBSO-projecten komen in aanmerking voor de WBSO. Sinds 2016 worden deze verrekend met de loonbelasting. Voor 2017 is de situatie onveranderd.

Met de integratie van WBSO en RDA in 2016 was ook het plafond afgeschaft. Ook in 2017 is er geen maximum gesteld aan de afdrachtvermindering voor een onderneming. 

Weten hoe de WBSO exact werkt en wat deze voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

WBSO aanvragen

Als u in januari 2017 meteen van de WBSO wilt profiteren, dan vraagt u deze deze uiterlijk 30 november 2016 aan. Evers + Manders Subsidieadviseurs vraagt de WBSO voor heel veel bedrijven aan, van klein tot groot. We komen graag een keer langs om onze aanpak te bespreken.

Andere innovatiesubsidies aanvragen

Naast de WBSO is Evers + Manders Subsidieadviseur specialist in een groot aantal andere innovatiesubsidies. Hierbij kan gedacht worden aan zowel Nationale als Europese trajecten. Ons dienstenpakket bestaat uit het Subsidieadvies en strategieProjectdefinitie en samenwerkingProjecttoetsing en subsidieaanvragen en Compliance en ondersteuning.

Dit artikel delen via: LinkedIn