Veelbelovende Zorg van ZonMw weer open voor projectideeën

Zorgsector

Medische ontwikkelingen gaan in razend tempo, maar voordat deze ontwikkelingen vergoed worden door de zorgverzekering zijn er heel wat hobbels te nemen. Heeft u een vernieuwende therapie, veelbelovend geneesmiddel of een innovatief medisch hulpmiddel ontwikkeld? En blijkt deze in de praktijk veilig en doeltreffend te werken bij patiënten? Dan helpt de VeelBelovende Zorg (VeZo) subsidie van ZonMw en het Zorginstituut om deze ontwikkeling te kunnen vergelijken met bestaande zorg, waarmee opname in het basispakket van de zorgverzekering kan worden gefaciliteerd, een goede volgende stap. Deze regeling is nu weer open voor projectideeën.

Aanvraag VeelBelovende Zorg in samenwerking met partners

VeZo moet door een zorgaanbieder in samenwerking met academische en industriële partners gedaan worden. De subsidie voorziet in een financiering van maximaal 6 jaar om de noodzakelijke laatste klinische studie, die aantoont dat een interventie of product net zo goed of beter is dan de huidige standaard, te financieren.

Voornamelijk de zorgcomponent van de studie (minimaal 80%) wordt door de Veelbelovende Zorg subsidie vergoed. VBZ focust minder op het onderzoek (maximaal 20%), dus het is specifiek gericht op interventies met hoge zorgkosten die anders niet uitgevoerd zouden kunnen worden. Na afloop van het project maakt het Zorginstituut binnen 6 maanden een beslissing over opname in het basispakket.

Deadline indiening projectidee en volledige aanvraag

Op 5 april is de komende VBZ-deadline voor projectideeën waarna er advies van de commissie volgt. De deadline voor de volledige aanvraag, die men alleen kan doen als men een projectidee heeft ingediend, is dan 29 september 2022. Wilt u een aanvraag indienen, heeft u vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken? Aarzel dan niet om ons te benaderen! Bent u nog niet zover dat uw innovatie klaar is voor de Veelbelovende Zorg? Kijkt u dan eens of het Doelmatigheidsonderzoek iets voor uw innovatie is. Ook daar kijken we graag met u mee, of kunt u ons advies vragen.

Volg ons op LinkedIn!

 

Dit artikel delen via: LinkedIn