STW Open Technologieprogramma: van wetenschap naar toepassing

subsidie nwo stw zonmw

Op zoek naar de kortste weg van excellente wetenschap naar concrete marktkansen? Het Open Technologiepogramma van STW biedt interessante mogelijkheden voor samenwerking met universiteiten.STW heeft verschillende programma’s die onderzoek aan universiteiten financieren met als voorwaarde dat ‘gebruikers’ (technologiebedrijven en eindgebruikers) actief meewerken en er concrete toepassingsmogelijkheden voor de resultaten van het onderzoek zijn.

STW-OTP projectfinanciering

Heeft u een uitdagend probleem of een prachtig idee voor een nieuw product of een nieuwe dienst, maar is er eerst nog onderzoek nodig? Dan kan het Open Technologie Programma van STW (STW-OTP) een goede optie voor u zijn. STW-OTP financiert onderzoek aan universiteiten met een goed toepassingspotentieel.

De gebruiker centraal

Het Open Technologieprogramma van STW (STW-OTP) heeft als doelstelling de resultaten van mooie en uitdagende wetenschap tot toepassing te brengen. Gebruikers (technologiebedrijven en eindgebruikers) van de resultaten van het onderzoek spelen een centrale rol in een project. Zij zijn het die met de universiteiten:

  • een projectplan uitwerken;
  • afspraken maken over het gebruik van de resultaten;
  • samenwerken bij het onderzoek en toepassen van resultaten.

‘Value for money’

STW-OTP financiert alleen de marginale kosten van universiteiten: de aanstelling van tijdelijk personeel (promovendi, postdocs en ondersteuning), verbruikte materialen en apparatuur specifiek voor het project. De universiteiten brengen het begeleidend personeel en al beschikbare onderzoeksapparatuur in. Van u als gebruiker wordt verwacht dat u actief meewerkt aan het onderzoek en de toepassing van de resultaten. STW financiert tot een maximum van € 750.000,– per project, van u wordt een kleinere financiële bijdrage gevraagd. De bijdrage van STW en universiteiten betekenen dat u een mooie ‘value for money’ krijgt.

Geen voorwaarden aan onderwerp en doorlopende indiening

STW-OTP stelt geen voorwaarden aan het soort onderwerp waarvoor u subsidie aan wilt vragen. Er hoeft dus niet per se een aansluiting met de topsectoren te zijn. Voorstellen worden beoordeeld op wetenschappelijke excellentie en valorisatiepotentieel (toepassingsmogelijkheden), waarbij beide even zwaar meetellen in de eindbeoordeling. Indiening van voorstellen is doorlopend mogelijk.

De selectie van voorstellen is streng. De concurrentie komt uit breed wetenschappelijk terrein. Naast de eigen STW commissie kijken ook buitenlandse referenten naar het voorstel. Onze ervaring is dat een uitdagend onderwerp met een gedegen onderbouwd voorstel, een goede kans van slagen heeft.

Wilt u samen met een universiteit uw marktkans verzilveren? Wij zijn u van dienst!

Dit artikel delen via: LinkedIn