Subsidieadvies: wat heb jij eraan als wetenschapper?

subsidieadviesbureau

Af en toe komt de “werktijdendiscussie” voorbij op de sociale media. Onlangs zag ik een tweet waarin een Amerikaanse wetenschapper beweerde dat ze 100 uur per week werkte. En ze vroeg zich af hoe ze het aantal uren kon verminderen. Nou, we hebben wat ideeën voor u!

Wetenschappers staan bekend om hun ‘can-do’ mentaliteit. Als het op hun onderzoek aankomt, nemen ze graag het heft in eigen handen. Dit is een zeer nobele houding, maar het kan ook leiden tot de belachelijke (en hopelijk overdreven) werkuren zoals hierboven beschreven. Het zou veel wetenschappers helpen om hun trots opzij te zetten en bepaalde taken uit te besteden om hun werktijd te beperken tot datgene waar ze het beste in zijn: het produceren van baanbrekende wetenschappelijke inzichten.

Voor alle andere, subsidiegerelateerde taken zijn wij er om te helpen. We kunnen u op een persoonlijke manier ondersteunen en u helpen bij elk soort activiteit, groot of klein. Het hoeft geen volwaardig voorstel te zijn of het beheer van een groot consortium, we passen ons aan uw wensen aan. De belangrijkste diensten die we aanbieden zijn:

  • Het identificeren van financieringsprogramma’s: We kunnen een “financieringsscan” voor u uitvoeren om te bepalen welke financieringsprogramma’s bij uw situatie passen, zowel op korte als op lange termijn. We kennen veel verschillende financieringsprogramma’s waar u misschien nog niet van gehoord heeft en kunnen u helpen om vooruit te denken.
  • Strategie: Op het gebied van strategie kunnen we meedenken over welk onderwerp, welke onderzoekslijn of welke langetermijnaanpak u de beste kansen biedt om financiering te verkrijgen.
  • Schrijven en redigeren: We kunnen u helpen om delen van uw voorstel te schrijven of te bewerken op een manier die past bij uw behoeften.
  • Budget: Wij hebben grote expertise in het toewijzen van (delen van) uw budget en wat wel en niet gefinancierd kan worden.
  • Samenwerking: Weet u niet met wie u het beste kunt samenwerken voor uw onderzoeksvoorstel? Academisch, overheid of industrie? We hebben ideeën.
  • Beheer van consortiumaanvragen: Wanneer u een grote consortiale subsidie wilt aanvragen, maar u wilt geen tijd besteden aan het beheren van zo’n grote groep, dan kunnen wij u helpen.
  • Compliance: Wanneer u een subsidie aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat alle financiële en juridische vakjes zijn aangevinkt. Dit kan een rigoureus en langdurig proces zijn. Wij hebben de expertise in huis om u dit uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat alles in overeenstemming is met wat de subsidieverstrekker nodig heeft.
  • Controleren en indienen: Voor grote subsidies moet u ervoor zorgen dat alle dossiers de juiste opmaak hebben, het aantal pagina’s niet overschrijden en alle nodige informatie bevatten. En dan moet u nog steeds al deze informatie uploaden naar het inzendingssysteem. Wij kunnen u helpen met dit tijdrovende proces.
  • Tweede kans: Heeft u een subsidie aangevraagd die niet is toegekend? Dit kan heel vervelend zijn, maar het is ook een kans. We weten hoe we uw vorige subsidies kunnen hergebruiken en in een voorstel kunnen gieten dat de volgende keer een grotere kans maakt.
  • Loopbaanadvies: Heeft u hulp nodig om uit te vinden wat de beste volgende stap is in uw wetenschappelijke carrière? Wij kunnen u helpen bij het maken van een financieringsplan voor de korte of lange termijn.

 

Dit artikel delen via: LinkedIn