Slim WBSO aanvragen met eLoket

Innovatieve bedrijven in Nederland zijn in november druk met hun WBSO aanvragen. De WBSO is een fiscale maatregel om zogenaamd speur- en ontwikkeling binnen het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Ook in 2018 kunnen bedrijven op deze manier de kosten voor onderzoek en innovatie verlagen.

Van offline naar online

Voor de indieners is er wel één belangrijke wijziging. Vanaf 2018 is het in principe alleen nog maar mogelijk om online een aanvraag voor te bereiden. Voorheen was er ook een offline aanvraagprogramma. Echter, deze wordt niet meer aangeboden. Als compromis heeft RVO een pdf-formulier gemaakt om nieuwe projecten offline te kunnen voorbereiden. Deze projecten kunnen vervolgens in eLoket, de digitale omgeving van RVO, worden toegevoegd aan een aanvraag.

Een eigen oplossing

Evers + Manders subsidieadviseurs is een groot voorstander van het offline werken. Hiermee heb je alles in de hand en loop je niet het risico dat een server onverhoopt overbelast raakt. Bijvoorbeeld als eLoket de dagen voor de deadline net iets te druk bezocht wordt.

Binnen Evers + Manders subsidieadviseurs hebben we daarom vanaf 2018 gekozen voor een eigen offline oplossing. Een groot voordeel is bovendien dat het WBSO-proces zo nog verder kan worden geïntegreerd met ons database systeem. Dit komt niet alleen de efficiëntie ten goede, maar ook de inhoudelijke kwaliteit en de integriteit van het aanvraagproces.

 

We werken al 10 jaar met Evers + Manders, naar alle tevredenheid. De consultants denken goed met ons mee en de aanvragen worden altijd nauwkeurig aangeleverd. Een echte tijdsbesparing! Johan Zandbergen (ChainPoint)
Evers + Manders ondersteunt EWT al jaren met subsidieregelingen, in het bijzonder met de WBSO. Ik waardeer de persoonlijke aanpak met een vaste adviseur die goed thuis is in de innovatieve aspecten van onze ontwikkelingsprogramma’s. Dit schakelt snel en makkelijk waardoor we erg efficiënt samenwerken en ook strategisch kijken waar additionele mogelijkheden liggen. Mark Jonkhof (Emergya Wind Technologies)
Ik kan niet anders zeggen dan dat de ervaring met Evers + Manders positief is. We waarderen zeer, dat we op een zakelijke en prettige manier ondersteund en geadviseerd worden bij het doen van WBSO aanvragen. Everhard van Westendorp (Else groep)
Reeds geruime tijd draagt Evers + Manders uitstekende zorg voor advies en ondersteuning met oog op meerdere subsidieregelingen in opdracht van Uniper (voorheen E.ON). De dienstverlening wordt door Uniper als zeer prettig ervaren, voornamelijk dankzij het technisch inzicht op het gebied van energie, expertise in en kennis van subsidieregelingen in het algemeen en de voortreffelijke service. Ralph Mulder (Uniper Benelux)

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wilt u ondersteuning bij het WBSO aanvragen, dan bent u bij Evers + Manders subsidieadviseurs aan het goede adres. Wij leveren gecertificeerde kwaliteit en nemen u de aanvraag uit handen. Zo kunt u zich blijven richten op wat u inspireert: uw innovatie.

 

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Vult u dan het onderstaande formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Dit artikel delen via: LinkedIn