Ook internationale ambities, net als Elemental Water Makers?

Heeft u plannen om uw product of dienst te exporteren? Dan is het Buitenlandnetwerk, dat via RVO.nl bereikbaar is, enorm waardevol. Dit netwerk biedt ondersteuning om beter beslagen ten ijs te komen wanneer u de buitenlandse markt daadwerkelijk gaat betreden. Zo ook bij Elemental water Makers. 

“Samenwerking met de ambassade is zeer positief”

Elemental Water Makers is een mooi voorbeeld. Het bedrijf ontwikkelde een techniek waarmee drinkwater uit zeewater kan worden gemaakt met behulp van duurzame energie en wilde hier graag de Filippijnse markt mee op. Het Buitenlandnetwerk bleek van onschatbare waarde. Sid Vollebregt, mede-oprichter en CEO van Elemental Water Makers, vertelt in een interview met RVO hoe hij met het Buitenlandnetwerk in contact is gekomen. En ook hoeveel waardevolle contacten en informatie dat heeft opgeleverd. Zo hebben ze onder andere contact kunnen leggen met de ambassade in Manilla, die veel hulp heeft geboden bij het betreden van hun markt, en waar ze nog steeds een positieve samenwerking mee hebben.

DHI-subside voor MKB-ondernemingen

Om te onderzoeken hoe ze zichzelf optimaal op de buitenlandse markt konden positioneren hebben ze ook een DHI-subsidie aangevraagd en ontvangen. Deze subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten is bedoeld voor MKB-ondernemingen in Nederland die interesse in buitenlandse markten hebben.  Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Kortom, heeft u internationale ambities? En wilt u weten of uw project of investering in aanmerking komt voor een DHI-subsidie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u ook graag verder. 

 

 

Categorie: DHI
Dit artikel delen via: LinkedIn