Nederland ontvangt Europees geld voor e-mobility

Connexxion en CEF-T

Een mooie opsteker voor Nederland: Connexxion, onderdeel van Transdev, ontvangt vanuit CEF-T, het programma voor Trans-Europese transportnetwerken, bijna €13,5 miljoen subsidie voor het opzetten van een elektrisch openbaarvervoersnetwerk rond Amsterdam en Haarlem. Er worden 169 laadstations geplaatst en er gaan in totaal 220 elektrische bussen rijden. Connexxion realiseert hiermee het grootste elektrische OV-netwerk in Europa van dit moment.

Mijn collega’s Hans Flipsen, Gerben van der Steege en ik zijn trots dat wij deze complexe aanvraag voor Connexxion mochten opstellen en dat de samenwerking tot dit mooie en succesvolle resultaat voor Connexxion heeft geleid.

Samenwerking belangrijk bij CEF-T aanvraag

Voor een CEF-T aanvraag is een intensieve samenwerking met de aanvrager van groot belang, omdat de aanvraag behoorlijk complex is. Daarnaast is er veel specifieke informatie over de bedrijfsstructuur, de financiële draagkracht, eventuele betrokkenheid van dochterondernemingen en een duidelijke en onderbouwde kosten- en batenanalyse noodzakelijk. Natuurlijk moet ook het hele project tot in de puntjes uitgedacht, uitgewerkt en doorgerekend worden.

Succesvolle aanvraag Connexxion

Samen met Connexxion hebben we hard gewerkt om deze aanvraag goed en volledig in te dienen. Omdat het in dit geval een CEF-T Blending aanvraag betrof, waarbij naast een eigen investering en de aan te vragen subsidie ook nog een externe lening noodzakelijk is, moest er ook overlegd worden met banken.

Hoe blij en trots waren we dan ook bij Evers + Manders Subsidieadviseurs dat aan Connexxion een mooi subsidiebedrag voor deze complexe aanvraag werd toegekend. Daarnaast geeft zo’n succes ook enorm veel energie en enthousiasme om aan nieuwe uitdagende projecten te beginnen.

Ook CEF-T aanvragen in 2019 mogelijk

In 2019 zal CEF-T opnieuw opengesteld worden voor aanvragen. Naast elektrisch vervoer subsidieert deze regeling o.a. duurzaam, veilig en slim transport op het gebied van weg, lucht, water en spoor. Heeft u een project waarvan u denkt dat het in aanmerking komt voor een CEF-T subsidie? Wilt u deze CEF-T subsidie aanvragen, maar ziet u op tegen het complexe proces? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

 

 

Dit artikel delen via: LinkedIn