MIT-subsidie geopend voor MKB innovatie

MIT-regelingen

Wat is de MIT?

De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) is sinds 17 april 2018 weer geopend. Ben je als MKB-ondernemer betrokken bij innovatieve projecten, kijk je over regiogrenzen heen en sluiten projecten aan bij de topsectoren? Dan biedt de MIT-regeling interessante subsidiekansen! Binnen deze regeling zijn verschillende soorten projecten subsidiabel.

  • MIT haalbaarheidsprojecten focust zich op het inzichtelijk maken van technische en economische risico’s van een innovatieproject. Voor een dergelijk haalbaarheidsonderzoek, en wellicht industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling kan €25.000 per project worden binnengehaald.
  • MIT R&D-samenwerkingsprojecten ondersteunt partnerschappen voor onderzoek en ontwikkeling. Wanneer MKB’ers de stap wagen om samen R&D-activiteiten uit te voeren kan dit een veel grotere maatschappelijke impact hebben dan wanneer dit individueel plaats vindt.
  • MIT kennisvouchers kunnen door MKB’ers worden ingewisseld bij kennisinstellingen om specifieke vragen te laten beantwoorden voor de vernieuwing van producten, productieprocessen en diensten.
  • TKI-Netwerkactiviteiten helpt om netwerken en kennisdeling te financieren. Hiernaast is TKI-Innovatiemakelaars in het leven geroepen om management consultancy op het gebied van technologische innovatie mogelijk te maken voor MKB’ers

Komt u in aanmerking voor de mit?

De specifieke doelgroep van deze regeling is MKB-ondernemers, waarbij samenwerkingsverbanden op het gebied van R&D apart aandacht krijgen. De mogelijkheden om onderzoek te doen zijn voor het MKB vaak kleiner dan bij grote bedrijven. Op deze manier heeft het MKB meer kans om te innoveren en nieuwe processen te ontwikkelen.

Per MIT-instrument verschillen de voorwaarden, echter de gemene delers zijn:

  • De aanvrager is een MKB-ondernemer.
  • Er wordt positief gekeken naar regio-overschrijdende projecten.
  • Aansluiting bij de innovatieagenda’s van de Topsectoren is cruciaal.

De MIT kent enkele specifieke eigenschappen

De meeste van de eerder genoemde MIT-regelingen zijn sinds 17 april 2018 weer geopend. Als u voor de aankomende periode een aanvraag wilt indienen, klop dan snel bij ons aan! De beoordeling is op een ‘first-come-first-serve’ basis, waarbij R&D-samenwerkingsprojecten door een tendersysteem worden beoordeeld. Verder worden grote R&D-samenwerkingsprojecten, waarbij meer dan €200.000 subsidie mogelijk is, vanaf deze jaargang in alle Nederlandse regio’s aangeboden!

wat kunnen wij voor u betekenen?

De aanvraagperiode voor de MIT staat weer open en zeker bij de first-come-first-serve projecten helpt een vlotte indiening om de subsidie binnen te halen! Evers + Manders kan u daarbij helpen. Wij bestaan nu 25 jaar en in die tijd is ons kantoor uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met regionale, nationale én internationale opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, bij overheden en kennisinstellingen. Onze specialistische kennis vergroot de slagingskans van uw aanvragen voor de MIT. Heeft u interesse? 

Let op: De MIT-regeling kent altijd veel aanvragen op de eerste paar dagen van de openstelling. Wees er daarom, voor de first-come-first-serve instrumenten, snel bij!

Dit artikel delen via: LinkedIn