Met de Evers + Manders WBSO App zelf uw fiscaal voordeel uitrekenen

Snel inzicht met de WBSO App

Inzicht krijgen in wat de WBSO oplevert is nu eenvoudiger dan ooit. Evers + Manders Subsidieadviseurs heeft daarvoor een WBSO App ontwikkeld. De WBSO App rekent uit welk voordeel de WBSO u kan opleveren.

Wat is de WBSO?

De WBSO is een fiscale maatregel om innovatie door het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren: Bedrijven kunnen de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen via de WBSO. De WBSO verlaagt de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw R&D-project. Bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. U kunt het voordeel van de WBSO verrekenen via uw belastingaangifte. Bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek.

Wat rekent de WBSO App uit?

De opbrengst van de WBSO voor 2017 wordt berekend aan de hand van het aantal uren dat uw onderneming aan de WBSO-projecten besteed maal een uurloon plus eventuele andere kosten en uitgaven die u maakt. Hier wordt vervolgens een percentage op losgelaten.

De WBSO kent twee schijven, elk met een eigen percentage. Dit maakt het berekenen van uw voordeel niet altijd even inzichtelijk. Daarnaast kunt u, als het gaat om de kosten/uitgaven, gebruik maken voor een forfait. In dat geval krijgt u een vergoeding gebaseerd op basis van het aantal WBSO-uren. Dit maakt een snelle berekening van uw voordeel er niet eenvoudiger op.

De WBSO App van Evers + Manders Subsidieadviseurs maakt de berekening van het voordeel een stuk eenvoudiger. U kunt een WBSO aanvraag zelf opstellen of u daarbij door Evers + Manders Subsidieadviseurs laten ondersteunen en nog meer profiteren van onze kennis en ervaring.

App downloaden?

De WBSO-calculator van Evers + Manders Subsidieadviseurs is niet meer beschikbaar. Uiteraard zijn we persoonlijk nog altijd beschikbaar om u te adviseren bij en/of te helpen met uw WBSO-aanvraag.

Dit artikel delen via: LinkedIn