Meer WBSO voor uw R&D!

WBSO voor R&D

Bent u een innovatieve ondernemer die R&D verricht? Dan is de WBSO-regeling er voor u! WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Door de WBSO kunt u de financiële lasten van uw R&D-activiteiten aanzienlijk reduceren. Met de WBSO verlaagt u namelijk uw loonkosten en andere kosten en uitgaven van R&D.

De WBSO is een fiscale subsidieregeling. Dit betekent dat u bij gebruik van de WBSO minder loonbelasting afdraagt. Binnen de WBSO worden verschillende subsidiepercentages gehanteerd. Naar verwachting bedragen de percentages voor 2018 31% over de eerste € 350.000 aan R&D kosten; 14% daarboven. Starters krijgen maar liefst 40% subsidie over de eerste schijf. De percentages en bedragen voor 2018 zijn nog niet formeel vastgesteld.

Voor nieuwe gebruikers van WBSO geldt voor de eerste twee jaar een uurloon van €29 per uur. Voor bedrijven die al langer de WBSO benutten wordt door RVO een uurloon berekend aan de hand van de loonsom van R&D-medewerkers van twee jaar geleden. De WBSO is er ook voor de ZZP’er die minimaal 500 R&D-uur per jaar maakt: een ZZP’er ontvangt een vaste aftrek van € 12.522 per jaar.

Wat kan Evers + Manders subsidieadviseurs voor u betekenen?

Evers + Manders subsidieadviseurs ondersteunt u graag bij het verkrijgen van WBSO-subsidie door:

  • in kaart te brengen welke activiteiten voor WBSO in aanmerking komen
  • uw R&D-activiteiten te vatten in projectomschrijvingen die voldoen aan de criteria van de WBSO-regeling
  • uw WBSO-aanvraag bij de RVO in te dienen
  • eventuele vragen van RVO over uw aanvraag te beantwoorden
  • u te ondersteunen bij de financiële afwikkeling van de WBSO-subsidie.

Evers + Manders subsidieadviseurs biedt u op basis van ‘no cure no pay’ een full service pakket aan waarbij u compleet ontzorgd wordt. Hierbij rekenen wij onze fee over het daadwerkelijke voordeel dat u aan het einde van het jaar uit de WBSO haalt. Ook ondersteuning bij controles of eventueel bezwaar en beroep behoort tot dit full service pakket. U wordt niet verrast door meerkosten.

Naast het verkrijgen van WBSO resulteert het in kaart brengen van R&D-activiteiten vaak ook in andere subsidiekansen waarbij Evers + Manders u kan ondersteunen.

De meerwaarde van Evers + Manders

Evers + Manders subsidieadviseurs ondersteunt ondernemers al ruim 26 jaar met groot succes bij het verwerven van WBSO-subsidie. Om dit te kunnen doen beschikt Evers + Manders subsidieadviseurs over een team van ervaren en academisch opgeleide subsidieadviseurs met zowel een technisch inhoudelijke als economische achtergrond.

Hier ligt de kracht van Evers + Manders. De subsidieadviseurs zijn inhoudelijk gesprekspartner voor uw R&D’ers. Dit levert goed doortimmerde en beter onderbouwde WBSO-aanvragen op. De subsidieadviseurs gaan daarbij nog een stap verder. Door te bespreken waar u zoal mee bezig bent worden in negen van de tien gevallen meer mogelijkheden voor WBSO-subsidie geïdentificeerd dan u zelf had gedacht.

Wilt u gebruik maken van ons team om uw R&D financieel te optimaliseren? Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij komen graag bij u langs!

Dit artikel delen via: LinkedIn | Twitter | Facebook