Kennis ICT en AI uitgebreid met Roddy van der Horst

Roddy van der Horst werkte eerst in Ierland

Evers + Manders Subsidieadviseurs heeft onlangs het team uitgebreid met twee nieuwe adviseurs. Roddy van der Horst is de collega die als specialist op het gebied van ICT en Kunstmatige Intelligentie voor u aan de slag gaat. Wij stellen hem graag aan u voor. 

Roddy, welkom bij Evers + Manders. Wij kennen je inmiddels maar onze klanten nog niet. Dus…..

Mijn naam is Roddy van der Horst, geboren in 1989 en ik woon in Veenendaal. Oorspronkelijk kom ik uit Duivendrecht bij Amsterdam, maar woon sinds mijn vijfde in de omgeving van Veenendaal. Verder heb ik een Italiaanse vriendin, vandaar dat ik nu ook sinds kort bezig ben met een cursus Italiaans.

Wat is je professionele achtergrond?

In Utrecht heb ik moleculaire biologie gestudeerd. Vervolgens heb ik ook nog een vervolgstudie in de richting van business management in Amsterdam afgerond. In Ierland heb ik in verschillende sectoren gewerkt. Daarbij heb ik ervaring in project management, digitale marketing, farmaceutische industrie en ICT opgedaan. Daarnaast heb ik er ook meer praktische ervaring opgedaan in het uitdenken van processen, het leiden van workshops, stakeholder management en het schrijven van complexe documenten. 

Je hebt een behoorlijke tijd in Ierland gewerkt, nu terug in Nederland. Wat is het grote verschil?

Ik ben inderdaad net terug in Nederland na bijna zes jaar werken in Ierland. Het grote verschil tussen Nederland en Ierland zou ik omschrijven als de ruimte en de natuur in Ierland tegenover de betere voorzieningen in Nederland en dat alles hier binnen handbereik is .

Hoe kwam Evers + Manders op jouw pad?

In Ierland werd ik benaderd door een recruiter. Tijdens de sollicitatiegesprekken met Johan (Evers) en Paul (Manders) werd ik nog enthousiaster over de functie. Ze vertelden helder en open over de functie en de verwachtingen. Ook het team leek me erg leuk om mee samen te werken. Op persoonlijk gebied, ook niet onbelangrijk, vind ik het fijn om weer dichter bij mijn familie te zijn.

Wat triggerde je in de functie van subsidieadviseur om het prachtige Ierland te verlaten?

Wat mij erg aantrok aan de functie is dat subsidies en innovaties hand in hand gaan. Ik volg graag nieuwe ontwikkelingen, en als subsidie adviseur zit ik op de voorste rij. Vanuit mijn ervaring als adviseur in het verleden vind ik het erg leuk om met klanten mee te denken. Het is toch geweldig om samen een gewenst resultaat te behalen waardoor onze klanten hun doelen kunnen realiseren. In ons geval betekent dit dat onze klanten kunnen blijven innoveren. 

Wat is nog meer typisch Roddy?

Sportief, dat ben ik zeker ook. Vanaf kleins af aan Judo ik. Judo is af en toe een tactisch spel, wat altijd voor uitdaging zorgt. Het zorgt er ook voor dat ik mijn grenzen verleg. Na een onderbreking door mijn verblijf in Ierland heb ik het onlangs, na mijn terugkeer naar Nederland, weer opgepakt. Verder hou ik van wandelen en ga ik regelmatig naar de sportschool.  

Dit artikel delen via: LinkedIn | Twitter | Facebook