Evers + Manders’ team en kennis ‘financieel’ uitgebreid

Compliance adviseur Harm Gines Dam

Evers + Manders Subsidieadviseurs optimaliseert voortdurend haar processen. Dit beperkt zich niet tot technische processen. Ook de specialistische kennis en specifieke ervaring van de adviseurs worden continu verder ontwikkeld en uitgebreid.
Begin dit jaar heeft Evers + Manders het team uitgebreid met een financieel expert, Harm Gines Dam, de compliance adviseur. Wie kunnen we beter vragen over het waarom dan hemzelf?

Hoe zie jij het team en de kennis binnen het team?

Het team omvat inmiddels 20 medewerkers, waarvan 8 senior adviseurs. Opvallend is dat menig adviseur al jarenlang werkzaam is voor het subsidieadviesbureau. Iedereen is solide opgeleid voor dit zeer specifieke beroep. Workshops en trainingen met de meest uiteenlopende, belangrijke onderwerpen vinden geregeld plaats. Maar ook is er veel gezamenlijk overleg zodat iedereen van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van subsidieregelingen op de hoogte blijft. Gebeurt er iets tussendoor, dan informeert men iedereen buiten het overleg om. Dat doen ze echt goed!

Waarom heeft Evers + Manders het team uitgebreid met jouw functie?

Het begeleiden van een subsidieaanvraag vraagt om veel kennis en persoonlijke toewijding. Een goed contact met wederzijds vertrouwen tussen de betrokken partijen is een voorwaarde voor een goedlopend project. Dit geldt niet alleen voor de subsidieaanvrager en het subsidiebureau. Ook de partners binnen bijvoorbeeld het consortium moeten in goed contact met elkaar staan, elkaar volledig vertrouwen. Als subsidieadviesbureau speel je ook hier een ondersteunende rol in. Daarnaast, en daar kom ik in beeld, is er meer!

Het financiële aspect van een aanvraag is van groot belang. De subsidieadviseur probeert binnen de financiële en juridische kaders van subsidieregelingen het subsidiebedrag maximaal te laten zijn. Specifieke kennis van de financiële aspecten van de regeling is dan een vereiste. Ook al is deze kennis in hoge mate aanwezig bij de subsidieadviseurs, toch heeft Evers + Manders ervoor gekozen om hiervoor expertise (en handjes) in huis te halen in de vorm van een compliance adviseur. En die functie mag ik invullen.

Wat is jouw specifieke taak bij Evers + Manders?

Een compliance adviseur heeft diverse aandachtsgebieden. Binnen Evers + Manders verzorg ik taken op het gebied van financieel-management. Daartoe beperken deze taken zich niet: deze kan ik ook verrichten voor de betrokken bedrijven, voor wat betreft de projecten.
Ook niet geheel onbelangrijk: ik controleer of de wet- en regelgeving nageleefd wordt en ik zorg ervoor dat de subsidieregelingen worden uitgevoerd zoals bedacht. Daarnaast behoort het produceren van voortgangs- en/of eindrapportages, als ze nog geen deel uitmaken van de overeenkomst, ook tot de mogelijkheden.

Speerpunt voor mij zijn de financiële aspecten van de regelingen. Hierdoor kunnen mijn collega’s, de subsidieadviseurs, zich vooral richten op de inhoud. De sectorkennis ligt tenslotte bij de gespecialiseerde subsidieadviseur. Intern fungeer ik ook als financiële vraagbaak. Uiteraard kan ik ook hiervoor extern ingezet worden.

Wat is de toegevoegde waarde voor de klant?

De rol van de subsidieadviseur is om een goed project in te dienen, een project dat een reële kans van slagen heeft. Maar als het project vervolgens niet goed wordt vastgelegd of niet juist wordt uitgevoerd, heb je alsnog kans dat je de subsidie misloopt of dat je gelden terug moet betalen. Dat zou enorm zonde en frustrerend zijn. Ook daar speel ik een rol, als extra controleur, met de expertise die ik dan weer heb.

Wat is je conclusie?

Mijn conclusie? Kort en krachtig. Voor onze klanten is deze uitbreiding een zeer waardevolle toevoeging. Oh, en voor mezelf? Een mooie werkplek binnen een kundig, professioneel team in een interessante branche met mooie klanten. En bij een hartstikke mooi, sociaal bedrijf. Wat wil je nog meer?

Dit artikel delen via: LinkedIn