Eerste call Innovation Fund for Climate Action

Emission-free

De stimulans van de nieuwe Europese Green Deal is duidelijk: van Europa een klimaatneutraal continent maken tegen 2050. Veel inspanningen en subsidieprogramma’s zijn erop gericht om ons daar te krijgen en te investeren in klimaatneutrale technologie en innovatie. Het Innovation Fund for Climate Action is het grootste fonds voor koolstofarme innovatie.

Het is duidelijk dat het werken aan een emissievrij Europa niet zonder uitdagingen is. In feite zijn er veel energieverbruikende industrieën waar we nog steeds niet zonder kunnen en soms zelfs nodig hebben om andere, milieuvriendelijke en duurzame innovaties in stand te houden. Zo is bijvoorbeeld het koper dat nodig is om windturbines te maken een goed voorbeeld. Andere voorbeelden zijn de productie van metalen, het goud en lithium dat nodig is om onze computers te bouwen, en de cementindustrie.

Eerste oproep voor het Innovation Fund is gepubliceerd

Het Innovation Fund for Climate Action is het grootste fonds ter wereld voor de demonstratie van innovatieve koolstofarme technologieën en zogenaamde ‘vlaggenschipprojecten’ voor aanzienlijke emissiereducties op Europees niveau. De projecten moeten betrekking hebben op energie-intensieve industrieën, die gericht zijn op de demonstratie van nieuwe technologieën, de stimulering van economische groei en concurrentie en de verspreiding van innovatie in alle EU-lidstaten. Bedrijven in de EU worden gestimuleerd om een “first mover advantage” te behalen door hun groei en concurrentievermogen te stimuleren.

Er is een eerste call gepubliceerd voor grootschalige projecten met innovaties en oplossingen die dicht bij de markt staan. Mogelijke projectonderwerpen zijn schone waterstof en andere koolstofarme alternatieven, evenals energie en koolstofopslag. Met een totaal budget van €1 miljard financiert het fonds maximaal 60% van de totale kosten. Per project gaat het om maximaal €7,5 miljoen. De eerste deadline is 29 oktober 2020.

Grote stappen om de doelstelling van de Green Deal te behalen

Het Innovation Fund for Climate Action is er vooral om grote stappen te zetten: grote projecten die grote industrieën met grote emissies aanpakken. Grote stappen die nodig zijn om de doelstelling van de Green Deal te halen. Bent u klaar om een sprong voorwaarts te maken? Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Volg ons op LinkedIn voor het laatste nieuws!       

 

Dit artikel delen via: LinkedIn