Benut uw subsidie maximaal!

Na een complex en uitdagend aanvraagproces heeft u de subsidie toegekend gekregen. Hoera! 
Nu staat u wel voor een volgende uitdaging.

De toegekende subsidie moet volgens de regels verantwoord worden en volledig aan de specifieke financiële en administratieve verplichtingen van de regeling voldoen. De inhoudelijke en financiële voortgang van uw project zal regelmatig aan de subsidieverstrekker moeten worden gerapporteerd. Over wijzigingen in budgetten, activiteiten of doelstellingen zal tijdig moeten worden gecommuniceerd. Als dit niet gebeurt, kan dat vergaande consequenties hebben voor de subsidie.

De lering uit de praktijk is dat subsidiemanagement een vak apart is. Evers + Manders subsidieadviseurs kan er samen met u voor zorgen dat u van het begin tot het eind van het project aan alle regels en voorwaarden van de subsidieverstrekker voldoet.

Aanpak subsidiemanagement

Afhankelijk van uw behoefte aan ondersteuning kunnen de adviseurs van Evers + Manders een vraagbaak voor u zijn of kunnen we u volledig ontzorgen en het gehele niet inhoudelijke projectmanagement van u overnemen. U mag overigens sowieso altijd op onze betrokkenheid rekenen en op ongevraagd advies als ons iets ter ore komt.

Voorbeelden van de dienstverlening van Evers + Manders op het gebied van subsidiemanagement en compliance zijn:

  • Advies over het inrichten van de administratie bij u en de andere partners. Hierbij wordt vanuit de rapportagevereisten zoveel mogelijk aangesloten bij uw administratieve organisatie en ICT processen.
  • Het opstellen van de inhoudelijke en financiële rapportages of redactie van door uzelf opgestelde rapportages.
  • Het uitvoeren van tussentijdse interne controles op naleving van de subsidievoorwaarden en het uitvoeren van voorcontroles voor audits van de subsidiegever.
  • Advies over en het aanvragen van wijzigingen en het opstellen van wijzigingsbudgetten.

De voordelen voor u zijn:

  • U kunt vertrouwen op actuele kennis, ruime ervaring en expertise
  • Een gedegen ondersteuning op maat van het begin tot het eind van het project.
  • U bespaart zelf tijd en capaciteit.
  • Uw organisatie en uw partners hebben een vast aanspreekpunt met kennis van het project en de subsidieregels.

Subsidieprojecten zonder zorgen uitvoeren met Evers + Manders

Heeft u een subsidie toegekend gekregen en wilt u over de mogelijkheden voor ondersteuning doorpraten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Dit artikel delen via: LinkedIn