Abel Heinsbroek winnaar Gijs Oskamprijs 2018

Gijs Oskamprijs

Abel Heinsbroek heeft de Gijs Oskamprijs van 2018 in de wacht gesleept. Hij kreeg de prijs tijdens de 70e Vakantiecursus uitgereikt. De Vakantiecursus is hét nieuwjaarscongres van de watersector op de TU Delft. Vanwege het hoge niveau van de genomineerde inzendingen besloot de jury de drie andere genomineerden Ward van Es, Evelien Martens en Eva Nieuwenhuis allen een tweede prijs toe te kennen.

Aanmoedigingsprijs voor jonge academici

De Gijs Oskamprijs, gesponsord door Evers + Manders Subsidieadviseurs, is een tweejaarlijkse prijs, voor de eerste keer uitgereikt in 2000. De aanmoedigingsprijs met een totale waarde van 2.500 euro moet jonge en/of aankomende academici die zijn afgestudeerd in de Stedelijke Watercyclus een extra stimulans geven. Er wordt met name geselecteerd op de criteria belang, originaliteit en kwaliteit van het onderzoek in de Stedelijke Watercyclus.

innovatief doseren van kalkmelk-colloïden

Abel heeft de prijs ontvangen voor zijn onderzoek naar het voorkomen van membraan-scaling door het innovatief doseren van kalkmelk-colloïden. Onderdeel van zijn afstudeeropdracht was het bouwen van een goedwerkend model om testen uit te voeren.

Hij heeft een laboratoriumopstelling gerealiseerd, deze opstelling eigenhandig geautomatiseerd en er vervolgens testen op uitgevoerd. De resultaten van die testen waren zeer veelbelovend ondanks dat in deze opstelling kalkophoping niet kon worden vermeden.

Technische Universiteit Delft

Binnen de TU Delft is Professor L.C. Rietveld de contactpersoon als het gaat om de Gijs Oskam-prijs. Ga je afstuderen en wil je in aanmerking komen voor de Gijs Oskamprijs?

Schroom niet en meld je bij hem aan. Wil je eerst meer informatie, dan kun je uiteraard altijd contact met Evers + Manders opnemen.

Dit artikel delen via: LinkedIn